ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ: Αυτά είναι τα 25 κόλπα για να μην σας κλέβουν το αυτοκίνητο!


Προσέχετε για να έχετε…Το 2014, οι κλοπές αυτοκινήτων μειώθηκαν σχεδόν σε όλες τις χώρες ενώ σε κάποιες, όπως στη Γαλλία, έχουν μειωθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα για τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι γλυτώσαμε από τη μάστιγα αυτή. Οι κλέφτες χρησιμοποιούν πλέον νέες τεχνικές για να βάλουν στο χέρι το αυτοκίνητό σας. Σας παρουσιάζουμε μερικά κόλπα για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε το αυτοκίνητό σας εκεί που το αφήσατε.

ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ!


Αυτό μπορεί να σας φαίνεται γελοίο αλλά θα μένατε κατάπληκτοι εάν ξέρατε πόσοι άνθρωποι ξεχνούν να κλειδώσουν το αυτοκίνητό τους. Τα ηλεκτρονικά συστήματα κλειδώματος από απόσταση είναι εν μέρει υπεύθυνα γιατί δεν μπορείτε να είστε πάντα 100% σίγουροι ότι το κλειδώσατε. Βεβαιωθείτε ότι είδατε τα «αλάρμ» να ανάβουν και σε περίπτωση που έχετε αμφιβολία δοκιμάστε την πόρτα.

ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΛΕΙΔΩΣΑΤΕ


Σοβαρά τώρα, είστε σίγουροι ότι η πόρτα σας είναι όντως κλειδωμένη; Οι κλέφτες χρησιμοποιούν καινούργια ηλεκτρονικά συστήματα για να μπουν στο αυτοκίνητό σας. Ορισμένοι από αυτούς διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό ο οποίος παρεμβαίνει και μπλοκάρει το σήμα που στέλνετε εσείς για να κλειδώσει το αυτοκίνητό σας. Να είστε προσεκτικοί και να βεβαιώνεστε ότι το αυτοκίνητό σας έχει όντως κλειδώσει.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΑΣ


Ο συναγερμός και το αντικλεπτικό σύστημα του αυτοκινήτου σας εξελίσσονται συνεχώς και αναγκάζουν τους κλέφτες να αλλάζουν συνεχώς τακτική. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν είναι το τελευταίο μοντέλο σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε συναγερμό και να αποκτήσετε την πιο σύγχρονη έκδοση.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ


Όσον αφορά στην ασφάλεια, μη διστάζετε να χρησιμοποιήσετε και παλαιότερες μηχανικές μεθόδους. Οι κλέφτες των αυτοκινήτων είναι από τη φύση τους φυγόπονοι και ψάχνουν τις εύκολες λύσεις. Το λεγόμενο «μπαστούνι» που κλειδώνει το τιμόνι ή που συνδέει το τιμόνι με το φρένο μπορεί να μην σταματήσουν τον κλέφτη αλλά θα τον καθυστερήσουν, αυξάνοντας τις πιθανότητες να τον δει κάποιος.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ


Ένας έμπειρος κλέφτης μπορεί να κλέψει το αυτοκίνητό σας και να φύγει μέσα σε μόλις 30 δεύτερα. Εάν το αυτοκίνητό σας είναι ιδιαίτερα ακριβό και κινδυνεύετε περισσότερο θα μπορούσατε να σκεφτείτε τη λύση ενός συστήματος παρακολούθησης. Αυξάνει τις πιθανότητες να ξαναβρείτε το αυτοκίνητό σας εάν σας το κλέψουν.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ


Οι κλέφτες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να καταφέρουν να ανοίξουν τα αυτοκίνητα κι έτσι αναγκάζονται να σκαρφιστούν άλλους τρόπους για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ένα καλό παράδειγμα είναι να σας αρπάξουν το αυτοκίνητο ενώ βρίσκεστε μέσα. Πολλά αυτοκίνητα πλέον διαθέτουν σύστημα αυτόματου κλειδώματος, μια επιλογή που σας δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΗΜΕΙΟ


Σκεφτείτε από πριν που θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα δρόμο καλά φωτισμένο ή με κίνηση, κοντά σε μαγαζιά ή καφετέριες. Ο κλέφτης θέλει την ησυχία του για να κάνει τη δουλειά του. Επιπλέον, εάν είστε σε πάρκινγκ, μην επιλέγετε τις απομακρυσμένες θέσεις.

ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ


Πολλές φορές δεν είναι δυνατόν να παρκάρετε σε κεντρικό σημείο και αναγκάζεστε να το αφήσετε σε σημεία πιο απομονωμένα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να στρέψετε τους τροχούς προς το πεζοδρόμιο και να σβήσετε το αυτοκίνητο αφήνοντας μέσα την ταχύτητα. Κατ’ αυτό τον τρόπο είναι πιο δύσκολο να σας το πάρουν.

ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΘΑ ΛΕΙΨΕΤΕ


Είναι προφανές ότι εάν έχετε αφήσει το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ μεγάλης διαρκείας του αεροδρομίου σκοπεύετε να λείψετε αρκετά. Στην καθημερινή μας όμως ζωή, καλό είναι να μην δίνετε ενδείξεις σχετικά με την ώρα που θα επιστρέψετε. Εάν π.χ. έχετε πάει σε αγώνα ποδοσφαίρου, καλό θα ήταν να μην αφήσετε το κασκόλ της αγαπημένης σας ομάδας στο αυτοκίνητο γιατί ο κλέφτης θα καταλάβει αμέσως ότι έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον 90 λεπτά για να το κλέψει με την ησυχία του.

ΚΡΥΨΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΞΙΑΣ


Το ξέρουμε ότι το ξέρετε αλλά πόσες φορές σας έχει τύχει να βλέπετε αυτοκίνητα με κάποιο GPS ξεχασμένο μέσα, κάποιο σακάκι, μια τσάντα; Το έχετε σίγουρα δει, κι ο κλέφτης επίσης. Κρύψτε όλα όσα φαίνονται, ακόμη κι εάν δεν είναι αξίας, όπως ένα CD ή ένα παλτό, μπορεί και να έχουν αξία για τον κλέφτη. Καλό θα ήταν να μην τα κρύβετε αφού έχετε παρκάρει γιατί μπορεί να σας παρακολουθούν. Το πιο απλό θα ήταν να αφήνατε τα αντικείμενα αξίας στο σπίτι.

ΚΡΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ


Ένα καλώδιο για GPS, ένας φορτιστής smartphone και διάφορα άλλα καλώδια αποτελούν ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχουν ηλεκτρονικά είδη στο αυτοκίνητο. Η περιέργεια είναι έμφυτη στον άνθρωπο και δεν θέλετε να προκαλέσετε κανέναν. Ακόμη κι εάν δεν έχετε αφήσει τίποτα μέσα, εσείς θα πληρώνετε το σπασμένο τζάμι.

ΚΡΥΨΤΕ ΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ


Οι απάτες σε βάρος ατόμων με χρήση της ταυτότητάς τους ή άλλων εγγράφων αυξάνεται συνέχεια. Γι’ αυτό το λόγο βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει εκτεθειμένα προσωπικά σας έγγραφα. Μην αφήνετε το ονομά σας, τη διεύθυνση σας και άλλες παρόμοιες πληροφορίες μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτό περιμένουν κι οι απατεώνες.

ΝΑ ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ


Ακόμη κι εάν έχετε τα καλύτερα αντικλεπτικά συστήματα, δεν θα σας χρησιμεύσουν σε τίποτα εάν σας κλέψουν τα κλειδιά σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν το έχετε σε κοινή θέα όταν είστε στο γραφείο ή στο σπίτι. Το να το αφήνετε επίσης στο τραπεζάκι δίπλα στην πόρτα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΣ


Αυτό μπορεί να σας ακούγεται ελαφρώς γελοίο αλλά μη φυλάτε ποτέ το κλειδί του αυτοκινήτου σας στο υπνοδωμάτιό σας. Ένας κλέφτης που βρίσκεται σε απόγνωση μπορεί να σας απειλήσει εάν δεν βρίσκει αυτό που ψάχνει και το να χάσετε το αυτοκίνητό σας είναι προτιμότερο από το να πάθουν κάτι τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το αυτοκίνητο μπορείτε να το αντικαταστήσετε, την οικογένειά σας όμως όχι.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΑΣ


Μην περιμένετε να σας έλθει η κλήση για κάποια παράβαση που δεν κάνατε. Βεβαιωθείτε ότι η πινακίδα σας είναι σωστά βιδωμένη και σε περίπτωση που τη χάσετε ή σας την κλέψουν, ενημερώστε άμεσα την αστυνομία.

ΜΑΡΚΑΡΕΤΕ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ


Αυτός είναι άλλος ένας τρόπος για να αποτρέψετε τους κλέφτες. Μαρκάροντας τον αριθμό του κινητήρα στα τζάμια δυσκολεύετε το έργο τους καθώς εκείνοι θα προσπαθήσουν να σβήσουν κάθε ίχνος της ταυτότητας του αυτοκινήτου αφού το κλέψουν.

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ


Μην αφήνετε τη μηχανή ανοικτή όταν πηγαίνετε στο περίπτερο. Επίσης μην βάζετε μπροστά και μετά βγαίνετε έξω για να καθαρίσετε τα τζάμια από τον πάγο ή το χιόνι. Μπορεί κάποιος να σας παρακολουθεί και έτσι τον βάζετε σε πειρασμό.

ΚΡΥΨΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΩΝ ΠΑΞΙΜΑΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΑΝΤΕΣ


Τα μέρη που συνήθως έχουμε τη συνήθεια να βάζουμε τα κλειδιά αυτά είναι είτε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή κάτω από τα χαλάκια. Κι αυτό, όπως είναι φυσικό, το ξέρουν οι κλέφτες και θα το εκμεταλλευτούν σε περίπτωση που θέλουν να σας κλέψουν τους τροχούς. Σκεφτείτε άλλες εναλλακτικές λύσεις για να τους δυσκολέψετε τη ζωή.

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ

Ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται παρκαρισμένο σε γκαράζ διατρέχει 40% μικρότερο κίνδυνο να κλαπεί ή να παραβιαστεί. Εάν έχετε γκαράζ, φροντίστε πάντα να το βάζετε μέσα. Άλλωστε αφού το έχετε γιατί να μην το χρησιμοποιείτε;

ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εάν δεν έχετε γκαράζ, μπορείτε τουλάχιστον να το παρκάρετε μπροστά στο σπίτι σας. Βάλτε χειρόφρενο και ταχύτητα για να τους δυσκολέψετε περισσότερο. Εάν υπάρχει η δυνατότητα θα μπορούσατε να βάλετε και κάποιου είδους σιδεριά που να εμποδίζει την έξοδο ή την μετακίνηση.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

Χαμογέλαστε παρακαλώ! Μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας σύστημα παρακολούθησης για να αποτρέψετε τους κλέφτες. Εάν σας συμβεί το χειρότερο, θα έχετε τουλάχιστον αποδείξεις με τα πρόσωπα των κλεφτών και θα μπορέσετε ίσως να βοηθήσετε την αστυνομία να τους εντοπίσει. Με αυτό τον τρόπο αυξάνετε τις πιθανότητες να ξαναβρείτε το αγαπημένο σας αυτοκίνητο.

ΦΩΤΑ!

Οι κλέφτες προτιμούν να δουλεύουν στο σκοτάδι για να μην τους βλέπουν. Τοποθετήστε φώτα με αισθητήρες κίνησης εκεί που παρκάρετε συνήθως το αυτοκίνητό σας για να ξαφνιάσετε τους επίδοξους κλέφτες. Πιστέψτε μας, μπορεί και να τη γλυτώσετε.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΣΑΣ

Η άνοδος των τιμών των μετάλλων έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των κλοπών των καταλυτών. Τα φορτηγάκια και τα 4×4 κινδυνεύουν περισσότερο καθώς το ύψος του οχήματος επιτρέπει την πρόσβαση στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ένα αντικλεπτικό σύστημα θα σας βοηθούσε να προστατέψετε τον καταλύτη σας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Εάν τα έχετε δοκιμάσει όλα αλλά παρόλα αυτά πέφτετε θύμα κλοπής, ή εάν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο επιλέξτε κάποιο μοντέλο που δεν είναι δημοφιλές και το οποίο ακόμα κι ένας κλέφτης θα προτιμούσε να πεθάνει από το να το οδηγήσει. Η ιδέα μας μπορεί να σας φαίνεται παράξενη αλλά έχει λογική. Πολλά αυτοκίνητα, ιδιαίτερα τα πολυτελή και τα δημοφιλή κλέβονται πολλές φορές κατά παραγγελία. Εάν δεν υπάρχει όμως ζήτηση, δεν διατρέχετε και κίνδυνο να σας το κλέψουν. Τόσο απλό.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

COMMENTS

SGFACILITIES

SGELECTRONICS

Όνομα

ΑΓΓΕΛΙΕΣ,39,ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,41,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,23,ΕΘΝΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ,20,ΕΙΔΙΚΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,77,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,82,ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ_ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,22,ΙΕΠΥΑ,46,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,7,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,45,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,4,ΧΑΚΕΡ,17,
ltr
item
SAFEGUARDNEWS: ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ: Αυτά είναι τα 25 κόλπα για να μην σας κλέβουν το αυτοκίνητο!
ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ: Αυτά είναι τα 25 κόλπα για να μην σας κλέβουν το αυτοκίνητο!
http://security.blogy.gr/uploads/blog/60/b/main_1468083765_548424.jpg
SAFEGUARDNEWS
https://www.safeguardnews.gr/2016/07/25.html
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/2016/07/25.html
true
1103217350549690572
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy