Ασπίδα στο ηλεκτρονικό έγκλημα η ψηφιακή ταυτότητα

Την πεποίθηση ότι καμία χώρα ή επιχείρηση δεν έχει «ανοσία» απέναντι στο ηλεκτρονικό έγκλημα διατύπωσε ο πρόεδρος της Microsoft Νοτι...


Την πεποίθηση ότι καμία χώρα ή επιχείρηση δεν έχει «ανοσία» απέναντι στο ηλεκτρονικό έγκλημα διατύπωσε ο πρόεδρος της Microsoft Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Goran Radman από το βήμα του 3ου Περιφερειακού Φόρουμ για την ηλεκτρονική ασφάλεια, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Ερευνών/Μελετών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΙΔΙΟΥ ΝΑ. Ευρώπης (ΙΝΑ).

Αναφερόμενος στην έκταση του προβλήματος ο κ. Radman σημείωσε ότι στις ΗΠΑ τέθηκαν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα 100 εκατ. πολιτών από παραβιάσεις της ηλεκτρονικής ασφάλειας, ενώ το 2015 το 46% των καταγγελιών που κατατέθηκαν για απάτη αφορούσαν το Διαδίκτυο.
Επιπλέον, το 50% των Αμερικανών χρηστών του Διαδικτύου φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές τους κάρτες για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές. «Το Firewall δεν επαρκεί πλέον», τόνισε ο κ. Radman, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη για την καθιέρωση ενός ενιαίου συστήματος ψηφιακής ταυτότητας, ενός Identity meta-system, όπως το ονόμασε, που θα αποτελεί συνισταμένη όλων των συστημάτων χειρισμού και προστασίας ψηφιακών ταυτοτήτων.

Ενιαία αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής ασφάλειας
Την ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας υπογράμμισε και ο ειδικός γραμματέας ψηφιακού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας κ. Βασίλης Ασημακόπουλος«Τοφαινόμενο τωνπαραβιάσεων της ηλεκτρονικής ασφάλειας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τον συνδυασμό της τεχνογνωσίας όλων των φορέων και τη διεθνή συνεργασία», σημείωσε ο κ. Ασημακόπουλος.
Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να γίνονται τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με τη δημιουργία της Ομάδας Δράσης για τη Ψηφιακή Ασφάλεια (DART), που . ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Ανησυχητικό, πάντως, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Μα­νόλη Σφακιανάκη, είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα αρχίζουν να αναπτύσσονται δυναμικά και οι ηλεκτρονικές παραβιάσεις που αφορούν τη βιομηχανική κατασκοπεία.
0 ίδιος γνωστοποίησε ότι πιθανότατα εντός του μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο με το οποίο θα τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη της Βουδαπέστης για την ποινική κάλυψη των θεμάτων, που προκύπτουν από την ανάπτυξη της πληροφορικής.
Από την πλευρά του το ΙΝΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Βασίλη Τακά, σχεδιάζει να προτείνει στις κυβερνήσεις της ΝΑ. Ευρώπης τη δημιουργία δικτύου αντιμετώπισης ηλεκτρονικών απειλών στην ευρύτερη περιοχή, στο οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει καθοριστικό ρόλο.·
Συμμετέχει, δε, σε μια νέα παγκόσμια πρωτοβουλία του Global Trust Center για την προώθηση μια πρωτοποριακής πολιτικής για την πιστοποίηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που προωθείται σε διεθνές επίπεδο.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

COMMENTS

SGFACILITIES

SGELECTRONICS

Όνομα

ΑΓΓΕΛΙΕΣ,39,ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,41,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,23,ΕΘΝΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ,20,ΕΙΔΙΚΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,77,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,82,ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ_ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,22,ΙΕΠΥΑ,46,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,7,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,45,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,4,ΧΑΚΕΡ,17,
ltr
item
SAFEGUARDNEWS: Ασπίδα στο ηλεκτρονικό έγκλημα η ψηφιακή ταυτότητα
Ασπίδα στο ηλεκτρονικό έγκλημα η ψηφιακή ταυτότητα
http://security.blogy.gr/uploads/blog/211/b/main_1470040981_6123497.jpg
SAFEGUARDNEWS
https://www.safeguardnews.gr/2016/08/blog-post.html
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/2016/08/blog-post.html
true
1103217350549690572
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy