Tα οφέλη της χρήσης ευρυγώνιων καμερών 360 μοιρών

Οι κάμερες παρακολούθησης, η ανάλυση και τα συστήματα διαχείρισης βίντεο, είναι στη μέση μιας τεχνολογικής επανάστασης, με ταχύτερες...



Οι κάμερες παρακολούθησης, η ανάλυση και τα συστήματα διαχείρισης βίντεο, είναι στη μέση μιας τεχνολογικής επανάστασης, με ταχύτερες, πιο έξυπνες και με πιο καθαρή εικόνα πανοραμικές λύσεις να διατίθενται στην αγορά σε όλο και πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Η IHS προέβλεψε πρόσφατα ότι οι κάμερες 360 μοιρών και οι τεχνολογίες παρακολούθησης θα βιώσουν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Αρκετοί τομείς της αγοράς της ασφάλειας μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις αυξανόμενες τεχνολογικές δυνατότητες και την εξέλιξη των επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής, αφού μια οικονομικά αποδοτική τεχνολογία κάμερας δεν είναι μόνο ελκυστική, αλλά περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Οι παραδοσιακές pan-tilt-zoom (PTZ) κάμερες καταγραφής, καλύπτουν ένα στενό οπτικό πεδίο και απαιτούν κινούμενα μέρη για να σαρώσουν ολόκληρη την περιοχή, έτσι ώστε αυτές οι κάμερες να υπόκεινται συχνότερα σε μηχανικές βλάβες. Οι PTZ κάμερες καταγράφουν μόνο ότι περιλαμβάνεται στο οπτικό τους πεδίο κάθε στιγμή και μπορεί εύκολα να χάσουν ένα κρίσιμο γεγονός, αν η κάμερα “έψαχνε” κάπου αλλού εκείνη τη στιγμή. Στερούνται επίσης λειτουργίες ζουμ εντός των εγγεγραμμένων εικόνων, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το επίπεδο της επίγνωσης της κατάστασης που είναι ζωτικής σημασίας για το προσωπικό ασφάλειας, όπως έχει αποδειχθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και επίσημες έρευνες.

Οι κάμερες παρακολούθησης 360 μοιρών χρησιμοποιούν ένα φακό fisheye για να καταγράψουν όλο το πεδίο, επιτρέποντας την πλήρη επίγνωση της κατάστασης, χωρίς τυφλά σημεία. Το υλικό που συλλαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέπει στο τεχνικό προσωπικό να εστιάσει και να ζουμάρει στο επίμαχο σημείο.

Αν κάτι συμβεί, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του γεγονότος σε πραγματικό χρόνο, ή αναδρομικά μέσω των καταγεγραμμένων εικόνων. Επιπλέον, το ισχυρό video analytics μπορεί να βοηθήσει στην ανάλυση μιας σκηνής και να προσφέρει επιπλέον πολύτιμες πληροφορίες.

Η μείωση του κόστους

Με τόσο μεγάλο εύρος κάλυψης, οι κάμερες 360 μοιρών μειώνουν τον αριθμό των αναγκαίων μονάδων, ακόμα και σε εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, όπως μουσεία, χώρους στάθμευσης ή διασταυρώσεις δρόμων. Ως αποτέλεσμα, οι τελικοί χρήστες βλέπουν σημαντική μείωση του κόστους εγκατάστασης, αλλά και αυξημένη απόδοση με καλύτερη επίγνωση της κατάστασης.

Υπάρχουν μια σειρά από τομείς που αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά από την εισαγωγή της τεχνολογίας καμερών 360 μοιρών, όπως τα καταστήματα λιανικής πώλησης και τα εμπορικά κέντρα, για την παρακολούθηση της ροής της κυκλοφορίας των πελατών και της διαχείρισης εγκληματικών δραστηριοτήτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμη και μοτίβα συμπεριφορών πελατών ή προσωπικού, για να βελτιώσουν τις πωλήσεις και την απόδοση.

Οι σημερινές κάμερες 360 μοιρών, μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από ακραίες συνθήκες χαμηλού φωτισμού,επιτρέποντας στους χρήστες να επωφεληθούν σε πολλαπλές κατηγορίες επιτήρησης. Οι κάμερες 360 μοιρών βελτιώνονται καθημερινά, και το μέλλον της τεχνολογίας καταγραφής βίντεο υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και γίνεται λιγότερο δαπανηρή, θα γίνει επιτακτική η ανάγκη απόρριψης παρωχημένων ή αναλογικών συστημάτων, υπέρ των IP λύσεων που μπορούν να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τις προσπάθειες βελτίωσης της ασφάλειας.

Στη ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, παραμένουμε συντονισμένοι με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέροντας κορυφαία προϊόντα με το πιο πρόσφατο hardware & software, όπως οι πανοραμικές κάμερες της Ηοneywell και της Axis, για να δώσουμε τις καλύτερες λύσεις ψηφιακών συστημάτων Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης στους πελάτες μας.

Πάνος Χατζηβάγιας

Web Design & Online Marketing

Ζαριφόπουλος Α.Ε.

COMMENTS

SGFACILITIES

SGELECTRONICS

Όνομα

ΑΓΓΕΛΙΕΣ,39,ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,41,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,23,ΕΘΝΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ,20,ΕΙΔΙΚΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,77,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,82,ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ_ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,22,ΙΕΠΥΑ,46,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,7,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,45,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,4,ΧΑΚΕΡ,17,
ltr
item
SAFEGUARDNEWS: Tα οφέλη της χρήσης ευρυγώνιων καμερών 360 μοιρών
Tα οφέλη της χρήσης ευρυγώνιων καμερών 360 μοιρών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkKUoqqKan4uTZDip2S1V41Zev2tNY8H2ftLQS6Ytm1ZThRp9SZGw5tQtn_z41vXQl-CZpawbGLnIs_EdhqVEuapV9buGVRBB8nweA8_ZVQSihqvsbtIob-FrhMJtdCOafSE-45oMQ4tIB/s640/main_1472189858_9023044.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkKUoqqKan4uTZDip2S1V41Zev2tNY8H2ftLQS6Ytm1ZThRp9SZGw5tQtn_z41vXQl-CZpawbGLnIs_EdhqVEuapV9buGVRBB8nweA8_ZVQSihqvsbtIob-FrhMJtdCOafSE-45oMQ4tIB/s72-c/main_1472189858_9023044.jpg
SAFEGUARDNEWS
https://www.safeguardnews.gr/2016/08/t-360.html
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/2016/08/t-360.html
true
1103217350549690572
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy