Ειδικό σχέδιο για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας εκπονεί η ΕΛ.ΑΣ

Έναν πολύοροφο πύργο της Βαβέλ με ποικιλώνυμα προβλήματα επιδιώκει να διαχειριστεί η ΕΛΑΣ για το κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο μα...



Έναν πολύοροφο πύργο της Βαβέλ με ποικιλώνυμα προβλήματα επιδιώκει να διαχειριστεί η ΕΛΑΣ για το κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο μαστίζεται από τα ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας του πολίτη σε καθημερινό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση ενός ειδικού σχεδίου που εξακολουθεί να εκπονείται, σε συνεργασία με το δήμο της Αθήνας, κοινωνικούς φορείς, με το μεγάλο βάρος να πέφτει στη διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, για την οποία προορίζεται διάθεση ισχυρών αστυνομικών ενισχύσεων.

Στο πλαίσιο, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, αναμένονται οργανωμένες δράσεις που μέχρι σήμερα θεωρούνταν -για διαφορετικούς λόγους η καθεμία- ως αδιανόητη η αστυνομική παρέμβαση και διαχείριση, αλλά για την υλοποίηση τους, απαιτείται εκ προιμίου η συναίνεση και η συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, κάτι που κατά τα φαινόμενα έχει εξασφαλιστεί σε μικρό ή σε μεγαλύτερο ανά περίπτωση βαθμό.

Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνονται δράσεις και καθημερινές παρεμβάσεις σε σημεία, τουριστικών περιοχών και μη, που μαστίζονται από την χαμηλή και τη μεσαία εγκληματικότητα, αλλά και σε περιοχές με «ιδιώνυμο» καθεστώς ασυλίας.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι από αύριο, 1 Μάρτη, ξεκινά σταδιακά η διαδικασία μεταστάθμευσης δύο - σε πρώτη φάση - μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών, τύπου «MQ-9 Reaper», στη Λάρισα. Ερχονται εδώ με το μανδύα της συνεκπαίδευσης, και με χρονικό ορίζοντα παραμονής, σε πρώτο στάδιο, το ένα εξάμηνο. Μαζί τους θα αναπτυχθεί και τεχνικό κλιμάκιο και άλλο προσωπικό (ασφάλεια, επικοινωνίες κ.λπ.) Αμερικανών, που υπολογίζεται να προσεγγίσει τα 100 άτομα.

Η εγκατάσταση εδώ αυτού του όπλου έρχεται ως συνέχεια και αποτέλεσμα επιθεωρήσεων που επί μήνες κάνουν Αμερικανοί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, μετά και τις «τριβές» στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας και την απόφαση που φέρονται να πήραν οι ΗΠΑ για μετεγκατάσταση δυνάμεών τους από τη βάση του Ιντσιρλίκ σε άλλα σημεία. Αλλωστε, σε αυτό το πλαίσιο, μια σειρά πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δρομολογηθεί και μετεγκατάσταση δύναμης Αμερικανών πεζοναυτών στη Σούδα, χώρια την ενίσχυση του ναυτικού σκέλους της βάσης για να μπορεί να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει και άλλα αμερικανικά πολεμικά πλοία, αλλά και τα σχέδια για εγκατάσταση βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. Θυμίζουμε άλλωστε ότι για μια μόνιμη στάθμευση εδώ αμερικανικών drones συζητιούνται εδώ και καιρό και άλλες βάσεις, χωρίς τίποτα να έχει φύγει από το τραπέζι, όπως π.χ. στο Καστέλι Ηρακλείου.

Για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται πως επελέγη η Λάρισα, εφόσον συνδυάζει στοιχεία όπως τη γειτνίαση με το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), ενώ η βάση φιλοξενεί και ελληνικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου «Πήγασος», της Μοίρας «Αχέρων».

Λέγεται επίσης ότι πέραν των «MQ-9 Reaper» οι Αμερικανοί εξετάζουν την έλευση εδώ και μη επανδρωμένων τύπου «MQ-1 Predator». Αεροσκάφη που σε κάθε περίπτωση αποτελούν την αιχμή του δόρατος των Αμερικανών για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους, εφόσον έχουν τεχνολογία πρώτης γραμμής σε ό,τι αφορά την κατόπτευση και αποστολή εικόνας σε πραγματικό χρόνο στα κεντρικά, μεγάλη αυτονομία καυσίμου και ακτίνα δράσης, παρέχοντας δυνατότητες για έλεγχο ευρείας περιοχής.

COMMENTS

SGFACILITIES

SGELECTRONICS

Όνομα

ΑΓΓΕΛΙΕΣ,39,ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,41,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,23,ΕΘΝΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ,20,ΕΙΔΙΚΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,77,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,82,ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ_ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,22,ΙΕΠΥΑ,46,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,7,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,45,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,4,ΧΑΚΕΡ,17,
ltr
item
SAFEGUARDNEWS: Ειδικό σχέδιο για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας εκπονεί η ΕΛ.ΑΣ
Ειδικό σχέδιο για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας εκπονεί η ΕΛ.ΑΣ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrnEodBwuYpguBMwRZa9dbAscB3DcjV2Kpz7BzqnXBglXqMKM4IHbmIo1mu-5YG47WcDoZc3OADcggE1-JxwzorNFjQ5bfyrXVfOMQmrzmEUco1Z7KjCXprRwQDu9aOffoTNqFeUBP_-Wh/s640/8959ccd88a33f008418d1652b249c0c7_S.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrnEodBwuYpguBMwRZa9dbAscB3DcjV2Kpz7BzqnXBglXqMKM4IHbmIo1mu-5YG47WcDoZc3OADcggE1-JxwzorNFjQ5bfyrXVfOMQmrzmEUco1Z7KjCXprRwQDu9aOffoTNqFeUBP_-Wh/s72-c/8959ccd88a33f008418d1652b249c0c7_S.jpg
SAFEGUARDNEWS
https://www.safeguardnews.gr/2018/03/blog-post_7.html
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/2018/03/blog-post_7.html
true
1103217350549690572
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy