Μεροκάματο του τρόμου για τους ναυτικούς

Με αφορμή την τελευταία επίθεση των πειρατών στο ελληνικό πλοίο Elka Aristotle και την απαγωγή τεσσάρων ναυτικών έρχεται και πάλι στ...



Με αφορμή την τελευταία επίθεση των πειρατών στο ελληνικό πλοίο Elka Aristotle και την απαγωγή τεσσάρων ναυτικών έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το πόσο δύσκολη και επικίνδυνη είναι η δουλειά του ναυτικού, οποιασδήποτε εθνικότητας, θέσης στην ιεραρχία και ηλικίας.

Η πειρατεία είναι ένας από τους βασικούς κινδύνους που έχει να αντιμετωπίσει ένας ναυτικός, και μπορεί η κοινή γνώμη να νομίζει ότι είναι μόνο αυτός αλλά δυστυχώς δεν είναι. Ο κόλπος της Γουινέας στη δυτική Αφρική είναι γνωστό σε όλους το πόσο επικίνδυνος είναι και πόσο όλοι οι ναυτικοί, δεν παίζουν απλά την καριέρα και το δίπλωμα τους, αλλά πολλές φορές την ίδια την ζωή τους. Η αδιαφορία όλων όσων εμπλέκονται σε φορτώσεις και μεταφορά φορτίων από την Δυτική Αφρική είναι ολοφάνερη και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και τα λεφτά.



Εμπάργκο λοιπόν από όλες τις ναυτιλιακές για φορτώσεις στη Δυτική Αφρική και συγκεκριμένα αυτές οι οποίες βρίσκονται στον κόλπο της Γουινέας. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο να ωθήσει τους ισχυρούς του κόσμου να πάρουν επιτέλους τις αποφάσεις που πρέπει, όπως τις πήραν πολλά χρόνια πριν στον ινδικό ωκεανό και στον κόλπο του Άντεν.

Βέβαια θα μου πείτε ότι στον κόλπο του Άντεν έπαιρναν ομήρους, αλλά έπαιρναν και ολόκληρο το πλοίο με το φορτίο μαζί… Οπότε υπήρχε ένα τεράστιο θέμα για όλες τις εμπλεκόμενες μεριές.

Ο ναυτικός έχει ήδη πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει για να έχει να σκέπτεται και τους πειρατές, που στο κάτω κάτω, όσο και κάποιοι να θέλουν να τους το φορτώσουν και αυτό, δεν είναι η δουλειά τους ούτε στις αρμοδιότητες τους. Αυτά όλα για το security είναι εντελώς ψεύτικα και υποκριτικά. Ο ναυτικός ούτε όπλα έχει, ούτε τις ικανότητες έχει, ούτε έχει εκπαιδευτεί στις ειδικές δυνάμεις.

Ο ναυτικός έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως η ιατρική περίθαλψη μέσα σε ένα καράβι στη μέση του πουθενά, το άγχος από την υπερβολική πίεση λόγω των κανονισμών, την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος, τις καιρικές συνθήκες, την μοναξιά, την αποχώρηση μεγάλων χρονικών διαστημάτων από την οικογένεια του, την καθημερινότητα και πολλά άλλα.

Είναι λοιπόν πολύ άδικο αυτή την στιγμή τόσοι πολλοί συνάδελφοι ναυτικοί σε όλο τον κόσμο να βρίσκονται όμηροι και έρμαιο στα χέρια πειρατών και όλα αυτά εν έτη 2019.

Ας ελπίσουμε να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια του τελευταίου περιστατικού και η απαγωγή τεσσάρων ναυτικών, μεταξύ των οποίων και ενός εικοσάχρονου έλληνα!

Καλά ταξίδια σε όλους!

COMMENTS

SGFACILITIES

SGELECTRONICS

Όνομα

ΑΓΓΕΛΙΕΣ,39,ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,41,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,23,ΕΘΝΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ,20,ΕΙΔΙΚΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,77,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,82,ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ_ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,22,ΙΕΠΥΑ,46,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,7,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,45,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,4,ΧΑΚΕΡ,17,
ltr
item
SAFEGUARDNEWS: Μεροκάματο του τρόμου για τους ναυτικούς
Μεροκάματο του τρόμου για τους ναυτικούς
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4ntddvjvgWdRp6k3s71y282V_kD2QU56MLFFF-IycNWti-qaKcZA84weZeG5qKUyza-uCHxE8nBBqeJaJBoXkfboW45O6UZyew8ObgOhMoBZafaJJ0lzKe54OcOJbMkjJnq-Fl97yMk9M/s640/merokamato_tou_tromou_gia_tous_nautikous.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4ntddvjvgWdRp6k3s71y282V_kD2QU56MLFFF-IycNWti-qaKcZA84weZeG5qKUyza-uCHxE8nBBqeJaJBoXkfboW45O6UZyew8ObgOhMoBZafaJJ0lzKe54OcOJbMkjJnq-Fl97yMk9M/s72-c/merokamato_tou_tromou_gia_tous_nautikous.jpg
SAFEGUARDNEWS
https://www.safeguardnews.gr/2019/11/blog-post.html
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/2019/11/blog-post.html
true
1103217350549690572
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy