«Έχεις φωνή» – Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο – spot με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, δημιούργησε η ΕΛ.ΑΣ.



Βίντεο – spot με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, δημιούργησε η ΕΛ.ΑΣ.

Πρωταγωνίστρια σε αυτό, μία κακοποιημένη γυναίκα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, η οποία αποφασίζει να βάλει τέλος σε αυτή την κατάσταση και ζητά βοήθεια.

«Έχεις φωνή. Είμαστε δίπλα σου. Επικοινώνησε μαζί μας. Εξειδικευμένο προσωπικό θα σε ακούσει, θα σε συμβουλεύσει και θα σε προστατεύσει», είναι το μήνυμα που ακούγεται στο βιντεάκι.



Ενδοοικογενειακή βία

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Οι Υπηρεσίες αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με εξειδικευμένα στελέχη. Παράλληλα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα/υπευθυνότητα κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώνοντας τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης : ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής, διώκεται από το Νόμο.

Αν γνωρίζετε κάποιο άτομο που είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας και σιωπά, ενθαρρύνεται το να απευθυνθεί στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
Αν είστε θύμα:
Καλέστε το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
Λάβετε άμεσα ιατρική φροντίδα και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις. Πείτε την αλήθεια στο γιατρό για το τι σας συνέβη.
Καλέστε την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και απευθυνθείτε στις ειδικές υπηρεσίες για κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες.

Δράση της ΕΛ.ΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η ελληνική αστυνομία, πραγματοποίησε σήμερα δράση ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου).

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας καθώς και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), συμμετείχαν σε ενημερωτική δράση σε κεντρικά σημεία ανά την περιφέρεια, στο πλαίσιο ευρύτερης εκστρατείας για τη σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Σκοπός της δράσης ήταν η άμεση επαφή με τους πολίτες για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα, τις διάφορες μορφές του και κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισης του.


Ενημέρωση του κόσμου

Στην Αθήνα, εκατοντάδες πολίτες φόρεσαν το πορτοκαλί κορδελάκι της εκστρατείας και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να λάβουν συμβουλές τόσο προφορικά όσο και μέσω του έντυπου υλικού που μοιράστηκε, καθώς επίσης και να ανακαλύψουν τις διαδικτυακές οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω QR code, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Μοιράστηκαν φυλλάδια για την ενήμερωση του κόσμου

Μάλιστα, δεκάδες γυναίκες δε δίστασαν να εκφράσουν την εμπειρία κακοποίησης τους και να συγχαρούν όλους τους παρευρισκόμενους φορείς για την πρωτοβουλία ενημέρωσης και ενθάρρυνσης.

Παράλληλα, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το ρόλο των νέων Υπηρεσιών Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας .

Πηγή: iefimerida.gr

COMMENTS

SGFACILITIES

SGELECTRONICS

Όνομα

ΑΓΓΕΛΙΕΣ,39,ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,41,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,23,ΕΘΝΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ,20,ΕΙΔΙΚΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,77,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,82,ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ_ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,22,ΙΕΠΥΑ,46,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,7,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,45,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,4,ΧΑΚΕΡ,17,
ltr
item
SAFEGUARDNEWS: «Έχεις φωνή» – Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (ΒΙΝΤΕΟ)
«Έχεις φωνή» – Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (ΒΙΝΤΕΟ)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgigikE-6Nj0tnKAjQlcShY0FQS3EENsFJNev-6kkTkBXGkaGKoq_0YYcN8FoVnBSZjOBVH_jJOyAxWsgbT3Fry5XN2Y5TEguo1NmIficeSNYThTrNilxze0d5ciaU9cgGV4oNG2YOtp3Ny/s640/astynomikos-gynaika-krata-fylladia.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgigikE-6Nj0tnKAjQlcShY0FQS3EENsFJNev-6kkTkBXGkaGKoq_0YYcN8FoVnBSZjOBVH_jJOyAxWsgbT3Fry5XN2Y5TEguo1NmIficeSNYThTrNilxze0d5ciaU9cgGV4oNG2YOtp3Ny/s72-c/astynomikos-gynaika-krata-fylladia.jpg
SAFEGUARDNEWS
https://www.safeguardnews.gr/2019/11/blog-post_27.html
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/
https://www.safeguardnews.gr/2019/11/blog-post_27.html
true
1103217350549690572
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy